Familie, soepele bazen en een grappig ritje.. - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Inge Gerrits - WaarBenJij.nu Familie, soepele bazen en een grappig ritje.. - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Inge Gerrits - WaarBenJij.nu

Familie, soepele bazen en een grappig ritje..

Door: Ing

Blijf op de hoogte en volg Inge

14 April 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Na een week slecht slapen kon ik dan eindelijk richting Cape Town airport om pap en mam weer eens goed te knuffelen.. Ik moet zeggen dat Ik absoluut geen heimwee heb en het leven hier voor me geserveerd wordt op een gouden dienblad, maar toch was Ik heel blij dat ik me weer even kon herenigen met thuis. Want als ik terug kijk naar de afgelopen jaren ben ik vanaf mijn 18e al “aan het rondzwerven”.. 4 maanden Salamanca werden gevolgd door 6 maanden Twente, waarna Ik begon op de hotelschool in Maastricht.. een jaartje campus om vervolgens een schitterend appartement aan de Markt eigen te maken.. en na anderhalf jaar daar feest te hebben gevierd, zit ik nu in Cape Town! Dus toen mijn ouders aankwamen had Ik het gevoel dat “thuis” weer even om mij heen was..
Anyway, pap en mam hebben bijna 2 weken lang mogen mee genieten van de Cape Town Mansion in Upper Seapoint, een oceaan die schittert in het zonlicht, de fantastische uitzichten, de wijnlanden, the African melting pot, de Tafelberg en vooral niet te vergeten MIJ!
Wat hebben we gedaan.. Bijna alle hotello’s zorgden voor een warm welkom MET Zuid Afrikaanse wijnen! Daarna genoten van een heerlijk diner in Camps Bay.. Dinsdag heb ik, terwijl Pap en Mam de ‘hop on – hop off’ tour deden, geprofiteerd van de gehuurde auto en zijn Carolien, Anne Fleur en Ik richting Bloubergstrand gereden.. HET strand voor de kitesurfers, waterskiërs, noem maar op.. Ik geloof dat Ik dit al eerder gezegd heb, maar het blijft me verbazen dat welke kant je ook opgaat in Zuid Afrika, OVERAL is het mooi! ’s Avonds weer genoten van een uitgebreid diner, dit keer in de Cape Quarter aan de Waterkant (ook een wijk van Cape Town)..
Vrijdag loop Ik weg van het Table Bay hotel om richting ‘The Five Flies’ te gaan waar we met de hele groep zouden gaan borrelen, kom ik in the Waterfront de hele groep porters van het Table Bay tegen.. Terwijl ik loop zie ik vanuit Mijn ooghoeken 10 paar ogen mijn kant op staren en uiteraard, ik wordt letterlijk bijna het terras opgetrokken om ook te genieten van een “Johny Walker” (nee dankje, doe mij maar een wijntje).. Haha..! Ik geniet echt intens van dit soort spontane momenten.. Na 2 wijntjes toch maar richting “The Five Flies” gegaan.. Ik weet niet of het jullie wat zegt, maar dit is een hele bekende Nederlandse keten en ze hebben bitterballen op het menu staan.. vandaar dat we daar even MOESTEN borrelen! ’s Avonds wordt Ik weer gebeld door de porters, ze hebben VIP kaarten voor een loungeclub 20 min. buiten Cape Town! Ik denk: dat lijkt Me wel wat.. even geïnformeerd in de Cape Town Mansion of er nog meer animo is en zowaar gaan we met 5 meiden op stap richting ‘Atmosphere’.. De meeste mensen in Cape Town beschikken niet over een auto en je kunt ook niet altijd van ze op aan, dus Ik vond het bijzonder om te zien dat de jongens met wie ik deze avond op stap ging, ons netjes thuis kwamen ophalen MET eigen auto’s.. Anyway eenmaal aangekomen, ZOEK DE BLANKE! Help.. even wennen, maar we worden zo naar binnen geloodst terwijl er een rij van hier tot ginder buiten staat en we hoeven uiteraard GEEN entree te betalen! Daarna werd het nog mooier toen we onze eigen lounge kregen, heel relaxt en heeeel goedkoop genieten van heeel veel alcoholische versnaperingen!
Zaterdagochtend begonnen Mam, Pap en Ik aan de Garden Route.. de naam zegt het zelf al, veel groen om ons heen met uiteraard weer de meest bijzondere uitzichten.. We hebben een deel van de Garden Route gereden, want deze is ontzettend lang.. het beslaat een heel groot deel van the Western Cape en eigenlijk moet Je van Cape Town naar Port Elizabeth rijden om echt veel te zien, maar helaas is dit 800km en kon Ik maar 2 leave dagen opnemen.. Zaterdag richting Cape l’Agulhas, het meest zuidelijke puntje van Africa, gereden om vervolgens in Hermanus (waar ik tijdens mijn road trip ook al geweest was) te overnachten.. een schattig plaatsje dat voornamelijk in de zomermaanden erg druk bezocht wordt.. vanaf de kust in Hermanus kun je de dolfijnen en walvissen zien zwemmen, maar aangezien we hier nu richting de winter gaan, hebben we die gemist.. anyway genoten van een heerlijk knus English cottage hotelletje! Zondagochtend reden we verder richting Mosselbay, een veel grotere stad waar veel Capetonians vakantie houden.. het is moeilijk om te beschrijven wat we allemaal gezien hebben, want alles is even onbeschrijflijk en mooi! Na overnacht te hebben in Mosselbay zijn we maandag terug gereden via de wijnlanden.. Stellenbosch en Franschhoek bezocht en uiteraard nog even langs Boschendal gereden om wat fantastische wijnen mee te nemen naar huis!
Dinsdagavond hebben pap en mam de hele GANG-BANG hier in huis uitgenodigd voor een uitgebreid diner in de Cubana, onze favo tent! 11 kakelende kippen + 2 ouders = GEWELDIG! Ik heb intens genoten van deze avond.. de mensen waar Ik zoveel om geef allemaal gezond en lachend om mij heen.. Ojee geen emotionele onzin nu! Ik wil alleen nog even zeggen namens iedereen hier: Pap en Mam bedankt!! Iedereen vond het fantastisch…
Ing ging vanaf woensdag weer aan het werk, ik ben inmiddels op de afdeling Cost Control waar het voornamelijk ouwehoeren en heel veel koffie drinken is, om maar niet in slaap te vallen van alle cijfertjes.. Haha! Donderdag zijn pap en mam nog op Safaritour geweest, die ik helaas niet kon bijwonen door een tekort aan vrije dagen (nee Ik mag niet klagen, ik heb ontzettend veel vrij en mijn HR-manager begrijpt dat ik hier nog veel meer moet doen dan alleen stage lopen) en vrijdag was het tijd om afscheid te nemen.. Na nog even genoten te hebben van een lekkere lunch in the Waterfront was het afscheid toch best moeilijk.. Ik blijf hier en zij gaan terug naar de andere kant van de wereld! Zo ver weg en tegelijk door alle communicatieve middelen waar we tegenwoordig over beschikken, zo dichtbij.. Anyway ik moest vrijdagavond even de knop omzetten en beseffen dat ik voorlopig nog even hier blijf! Maar begrijp me niet verkeerd, dit is absoluut geen straf.. Ik kan niet anders dan genieten in dit prachtige land, want elke dag vind er wel weer iets bijzonders plaats! Ik schrik gewoon als ik op mijn waarbenjij.nu zie dat ik over 90dagen al naar huis vlieg..
Ik vergeet bijna iets heel grappigs.. Ik loop vrijdag weg van het werk richting Main Road, waar ik altijd een minivan naar huis pak, stopt er een politieauto voor me.. “Sorry miss, Ik ben net 3 keer langs je gereden en heb net moed verzameld om je een lift naar huis aan te bieden”.. Uhhh Ik heb altijd geleerd van mama dat Ik niet bij vreemde mannen in de auto mag stappen.. “Yes I understand, but I’m a police officer and I promise you I’ll bring you home safely..” Nou goed, ik was toch al hartstikke moe van de weinige uren slaap de afgelopen nacht en een beetje verdrietig omdat ik een paar uur terug afscheid had genomen van Pap en Mam.. dus ik stap in de auto en rij richting huis, kom ik Anne Fleur onderweg tegen.. Ik roep haar maar ze ziet me niet en eigenlijk is er ook maar plaats voor 1 persoon in de auto, dus de police officer brengt me netjes naar huis.. Even leuk gepraat en nog even nummers uitgewisseld, kan altijd handig zijn he.. beetje netwerken hier in Africa haha! Komt Anne Fleur een half uur later thuis en wat blijkt.. hij heeft haar gewoon opgezocht op Main Road om haar ook naar huis te brengen zodat ie me nog een keertje kon zien haha.. ik wist echt niet wat me overkwam, zo lollig! Hij stopt voor Anne F en vraagt aan haar “Do you know Ing”.. dus Anne staat helemaal verbaasd en denkt uhh jaa ik ken er wel 1, maargoed we zijn in Kaapstad, dus er zullen er vast nog wel meer zijn.. nou goed, hij legt uit wie ik ben en Anne neemt graag een gratis lift aan! Zulke dingen maak ik nou mee.. HOE LEUK en bijzonder is mijn leven hier haha..
Zaterdagochtend op tijd uit bed om boodschappen te doen voor ons MEGA paasontbijt dat Zondag plaats vond.. Ingeborg en Mayta zijn COMMISSIE paasontbijt en dus gingen we even naar de Pick&Pay om 30eieren, flessen champagne, heel veel lekkere verse broodjes en beleg te halen! Uiteraard ontbreekt het niet aan paaskippen en worden chocolade eieren door de hele tuin verstopt.. erg handig om chocola te verstoppen met dit weer! Anyway.. Carolien, die de meeste eieren gevonden had, ontving een fles wijn van de commissie en de LOSER moest het doen met een doos tissues.. Zatermiddag kwamen Anne (vriendin van Mayta) en Koos (stagiair van de hotelschool die in Jo’burg loopt) aan op Cape Town airport! De ene gasten zijn nog niet weg en de andere staan alweer voor de deur.. ons guesthouse heeft vanaf 17februari al een bezettingsgraad van 100% haha! Inmiddels zijn er weer 2 fanatieke mensen in huis opgestaan om boodschappen te doen voor een BRAAI die we vanavond geven ter ere van onze nieuwe gasten.. Na veel wijn en gezellige gesprekken, sluiten we de avond af met de nodige drankjes at “The Dubliner”, onze favo bar!
Zondagochtend vind, zoals gepland, het Paasontbijt plaats. In onze tuin, in de zon, zaten 13 mensen (want we waren dit keer ALLEMAAL thuis) te genieten van verse broodjes met roerei en zalm.. gebakken eitjes.. gekookte eitjes.. chocolade eitjes.. en noem maar op! Echt een geweldig begin van onze Pasen! Na het ontbijt pakken we de auto’s richting Kirstenbosch om daar nog even uit te brakken van de vorige avond en te genieten van een TOP concert van Goldfisch.. DE DJ hier in Cape Town! We sluiten de avond af met een diner at ‘Andiamo’ aan de Waterkant (Ik denk dat Ik hier nu toch wel een vaste gast bent inmiddels..) en pakken daarna taxi’s naar Long Street om nog ‘even iets te drinken’ in The Dubliner en The Zula! Jullie mogen misschien denken dat Ik inmiddels een alcoholprobleem heb, maar dat valt reuze mee.. Ik heb voordat Ik hier naartoe kwam al een beetje geoefend in Maastricht! Haha..
Maandag, Mn laatste dagje vrij, ook erg nuttig besteed! We pakken de auto richting Ratanga Junction, een Superr groot pretpark, net buiten Cape Town! Wildwaterbanen, achtbanen, treintjes, boten, vogels, slangen.. Het was weer een toppertje..! Ook deze dag sluiten we af met een etentje buiten de deur.. Ik kan me voorstellen dat het jullie begint te vervelen… maar het is hier gewoon zoo FUCKING GOEDKOOP!! Daar kan je bijna niet tegenaan koken haha.. We eten bij onze favo Italiaan aan Main Road, Posticino, waar we inmiddels al 2 kussen ontvangen van de eigenaar.. We brengen toch zeker 1 keer in de 2 weken aardig wat geld in zijn laatje.. Hoewel we inmiddels de gewoonte ontwikkeld hebben om van elke tent, club, whatever, een souvenirtje mee te nemen en dus ook hier gingen we niet met lege handen naar huis! (…….) Misschien die politie agent toch maar niet mee naar binnen nemen, er staan aardig wat spullen die eigenlijk niet in ons bezit horen te zijn..
Goed, even denken… Dat was het wel weer… Ik lig nu nog even lekker te genieten bij het zwembad! Het wordt tijd om een duik te nemen, want de zweetdruppeltjes staan op Mn voorhoofd.. Vanmiddag begin Ik weer met werken.. Ga nu 2 weken “late shifts” draaien in het restaurant van het Table Bay, dus weer even wat anders en weer wat nieuwe gezichten om Me heen! Ik ben erg benieuwd…..

SANI BONANI!!!

• 14 April 2009 - 14:06

Milana:

Hee stapmaatje!

Haha, geweldig verhaal en heeeel herkenbaar!! Het waren weer een paar mooie weken zeg..... Als het zo blijft ga ik echt niet meer naar huis hoor :) Veel plezier @ Table Bay!xx

• 14 April 2009 - 14:37

Lieke:

Ingg!! Weer 'n lekker verhaal voor! Moest toch hier en daar weer even gniffelen toen ik het las! Het eten met je ouders was idd echt supergezellig!! (ouders van Inge; nogmaals bedankt!) En om het verhaal van de politie agent lig ik nog steeds dubbel! haha wat 'n kerel! Werkze!!

Xx

• 14 April 2009 - 17:17

Pap:

Hey mijn lieve meissie,
    wat een schitterend verhaal heb je er weer van gemaakt en over dat polisiagentje zal ik ma nix zeggen .. haha. Kan me d'r wel iets bij voorstellen! In ieder geval kun je de eerstkomende 2 weken weer eens echt aan 't werk. Wij hebben onze foto's inmiddels meerdere keren bekeken en niet eerder hebben mama en ik zo'n fantastische tijd gehad in zo een werkelijk schitterend land. Maar ook jij en je huisgenoten hebben hieraan veel bijgedragen. Dat jij daar gelukkig bent maakt ons ook heel gelukkig. Dikke kus aan allen. Pap & mam.

• 14 April 2009 - 19:32

Mayta:

ING! Ons guesthouse is meer bezet dan het Cape Royale hoor! ;)! Klinkt goed toch, 100% occupancy! En dat etentje met je ouders was inderdaad écht heel leuk! Miss tot zo en anders tot morgen! XX

• 14 April 2009 - 20:05

Marloes:

Lieve Schat,

Geweldig om dit te lezen:) Het maakt me helemaal blij.. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers hoor! Goed om te lezen dat je zo'n fijne tijd hebt gehad met je ouders daar! Ik heb afgelopen weekend nog geen tijd gehad om even bij ze langs te wippen, maar binnenkort toch maar even de beeldige plaatjes gaan bekijken!;) Geniet nog van al het moois!

Liefs Marloes

p.s. schrijfster worden niet wat voor jou?;-)..

• 16 April 2009 - 15:34

Evelien:

Supermooi en megalang berichtje weer hoor Inge!! Ik word steeds nieuwsgieriger.. Nog een goede week en ga ik met de vlucht van mijn leven (tot nu toe) naar Kaapstad om daar ook nog even de sprong van mijn leven te wagen.. Zo onwijs veel zin in.. Ben speciaal voor jou al aan t oefenein in wijntjes drinken, kan natuurlijk niet achterblijven daaro.. Zieje ;)

• 21 April 2009 - 07:12

Noël:

Heey die Ing,

leuk verhaal hoor :) volges mij zou ik hetzelfde gedaan hebben als die man in dat busje als ik je niet kende haha... 3x langsrijden en dan pas durven stoppen ;)

maar goed om te lezen dat je t daar zo goed naar je zin hebt.. was ik ook maar daar ,lekker chillen :)

veel plezier nog aan de andere kant van ons aardbolletje, en ik ben "ready to rambo" in M'tricht als je weer terug bent !

xx Noël

• 23 April 2009 - 16:42

Loes:

Jaaaaaaaaaaaaa, nog 3 nachtjes slapen en dan stappen we eindelijk op het vliegtuig richting Zuid-Afrika! Hoe geweldig! X